Suomeksi

Tervehdys,

nimeni on Christoffer Hällfors ja olen ehdokas kevään kuntavaaleissa. Olen 30-vuotias “nuori” mies joka on ollut politiikassa mukana vuodesta 2004 jolloin minut valittiin ensimmäistä kertaa Lapinjärven kunnanvaltuustoon. Olen ollut kaksi kautta Lapinjärven valtuustossa mutta olen ollut viime kauden poissa koska laitoin kaiken aikani siihen että valmistuisin Vaasasta valtiotieteiden maisteriksi. Valmistuin joulukuussa 2014 maisteriksi. Olen myös ollut kuntasihteerin sijaisena kesällä vuonna 2015. Olen tehnyt työtä Lapinjärven sekä lapinjärveläisten puolesta monessa eri tehtävässä.

Lyhyesti mitä ajattelen kuntavaaleista 2017. Suomessa on käynnissä monta uudistusta ja näin suurissa uudistuksissa on aina se riski että pienempi kunta kuten Lapinjärvi ja sen asukkaat unohdetaan ja minä haluan olla osaa siinä että ei unohdeta meidän oikeuksia ja palveluja. Minun mielestä meidän pitää myös tulevaisuudessa pitää meidän maaseutu elävänä ja se pidetään elävänä vain sillä tavalla että siellä voi asua. Siihen tarvitaan myös palveluita ja jotkin palvelut pitää tuottaa lähellä sinua niin että ne on asukkaiden saatavilla. Luulen että voin tietämykselläni tuoda vähän tietoa päättäjäpöytiin Lapinjärveen.

Minulla on myös kokemusta ylioppilaspolitiikasta sillä olen ollut mukana Åbo Akademin ylioppilaskunnan valtuustossa, Åbo Akademin ylioppilaskunnan Vaasan osaston hallituksessa ja Liberala Studerande RKP-nuorten korkeakoulupoliittiisen liiton liittohallituksessa . Olen myös ollut aktiivisena mukana RKP:ssä ja RKP-nuorissa vuodesta 2004 ja ollut mukana muun muuassa RKP-nuorten liittohallituksessa.

Vähän lisää mitä ajattelen löytyy myös RKP:n vaalisivustolla jonka osoite on http://www.rkp.fi/fi/ehdokas/christoffer-hällfors sekä Ylen ja Hesarin vaalikoneista.

Olin ehdolla myös eduskuntavaaleissa 2011 Uudellamaalla.

Minulla oli silloin kolme pääasiaa jota halusin ottaa esille minun kampanjassani.

Itärata
Itärata pitäisi rakentaa pikimmiten. Itärata kulkisi ainakin reittiä Helsinki-Sipoo-Porvoo-Loviisa-Kotka ja vaikkapa vielä eteenpäin. Me tarvitsemme junaliikennettä idästä Pääkaupunkiseudulle niin kuten lännestä tulee jo Helsinkiin. Nyt meillä on vain linja-autoliikennettä Helsinkiin ja autolla ajaa nopeammin Helsinkiin kuin linja-auto kulkee. Jotta saisimme vähemmän yksityisautoilua tarvitsemme Itäradan. Itäradan rakentaminen edistäisi myös sisäänmuuttoa Itä-uudellemaalle.

Verkkonopeudet
Tarvitsemme valokuituverkon Suomeen. Nykyiset verkkoyhteydet ovat liian hitaita huomisen tarpeisiin, yhä enemmän ja enemmän palveluita tulee olemaan netin kautta ja silloin tarvitaan nopeuksia jonka valokuitu tarjoaa. Suomi joka on aina ollut edelläkävijä tekniikassa on nyt jäämässä pulkasta. Tämä on myös  yksi edellytys sille että meillä tulevaisuudessakin on elävä maaseutu ja että nuorisokin muuttaa takaisin maalle.

Maa- ja Metsätalous
Suomessa pitää tulevaisuudessakin olla Maa- ja metsätaloutta. Maatalouksien pitää tulevaisuudessakin tuottaa hyvälaatuisia ja terveitä raaka-aineita. Meidän pitää kieltää GMO-aineiden tuonti Suomeen niin että pysyisimme myös huomenna korkealaatuisten ruokatarvikkeiden tuottajana, Suomella on ollut vihreää kultaa, eli meidän metsätalous on ollut monta vuosikymmeniä tärkein vientimme. Nyt maailmassa tapahtuu ja paperia menee yhä vähemmän joten meidän pitäisi muuttaa metsäteollisuutemme toiseen suuntaan että se enemmän keskittyisi rakentamiseen eikä paperiteollisuuteen. Suomessa pitäisi myös muuttaa omistajapolitiikkaamme metsätalouteen liittyen. Meillä on nyt paljon pieniä metsänomistajia jotka eivät hoida sitä metsää lainkaan. Metsiä pitää hoitaa koko ajan että niistä tulee sitä hyvälaatuista lopputuotetta.