Kuntavaalit 2021

Miksi olen ehdolla?

Olen tuore sipoolainen joka on vastikään muuttanut Sipooseen ja haluan olla mukana vaikuttamassa minun lähiympäristööni sekä kotikuntaani. Minulla on pitkä kokemus kuntapolitiikasta kun olen ollut 10 vuotta kunnanvaltuutettuna edellisessä kotikunnassani, joista myös 2½ vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana jolloin sain tutustua kaikkiin näkökohtiin kunnasta. Sinä aikana olin myös maakuntavaltuutettuna Uudenmaan liitossa ja sain oppia paljon kuntien välisestä yhteistyöstä Itä-Uudellamaalla sekä Uudellamaalla. Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri joten olen myös opintojeni kautta tutkinut politiikkaa sekä hallintoa.

Kokemuksestani Lapinjärvellä näen paljon kehityspotentiaalia Sipoossa, joka tulisi paremmin käyttää hyväksi mutta samalla näen myös monia hyviä asioita jotka on kehitetty vuosien saatossa joka pitää suojata, esimerkiksi hyvät lapsiperheiden palveluja. Haluan olla kunnanvaltuutettu joka kuuntelee kuntalaisia ja haluan tehdä Sipoosta myös ihmislähtöisen kunnan, mitä tehtiin myös Lapinjärvellä. Arkisin työskentelen politiikka ja data-analyytikkona joten olen tottunut seuraamaan ja lukemaan politiikkaa ja ymmärrän miten parhaiten pystyy lähiympäristöön vaikuttamaan.

Sipoo voi myös olla tulevaisuuden kunta, mutta silloin kehitystä pitää ohjailla ja kuntalaisia kuunnella!

Viktiga politiska frågor

Hyvinvoivat kuntalaiset

Kunnan tärkeimpiä tehtäviä on pitää huolta asukkaistaan niin että ne voi hyvin, vauvasta vaariin. Kun enemmän meistä voi hyvin säästämme samalla yhteiskunnan resursseja kun tarvitaan vähemmän kalliita sosiaali- ja terveyspalveluja. On kuitenkin tärkeää että hoitoa on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan ja mitä nopeammin hoitoa saa sitä vähemmän hoitoa tarvitaan. On kuitenkin tärkeää että panostamme resursseja ennaltaehkäisevään hoitoon sen takia että se säästää meidän kaikkien resursseja sekä terveyttä pitkässä juoksussa.

Kehitys

Haluan kehittää kuntaa oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Sipoo kasvaa vahvasti ja on potentiaalia kasvaa vielä enemmän, mutta kasvu pitää tapahtua kestävällä tavalla. Sipoolla pitää mahdollistaa erilaisia asumismuotoja kuntalaisilleen ja sitä pitää kehittää paremmin. Ympärillä on jo monta kaupunkia joka tarjoaa kaupunkiasumista ja kerrostaloasumista saman kaavan mukaan. Ainoa asia miten voimme tehdä näissä asumismuodoissa on kilpailla hinnan kanssa ja tarjota halvempaa asumista näissä muodoissa. En ole kuitenkin valmis myymään Sipoota halvalla ja meidän pitäisi valita millaisia asumismuotoja haluamme tarjota. On tärkeää myös että mahdollistamme rakentamisen kylillä. Kunta pitäisi olla mahdollistaja, eikä estäjä kun puhutaan rakentamisesta. Kehitys ei tarkoita kehitystä huonompaan!

Sipoossa ollaan viime vuosina onnistuttu saamaan isoja yrityksiä ja työllistäjiä Sipooseen mikä on hyvä asia, mutta meidän pitäisi myös panostaa meidän pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Sipoossa on monta yritteliäita ja aktiivisia yrittäjiä joiden yrityksissä voi tapahtua paljon kasvua ja lisätyöpaikkoja mutta meidän kunta pitää myös tukea näitä yrityksiä kasvuun.

Koulutus

Koulu on isoin osa kuntaa joka jää jäljelle jos sosiaali- ja terveysuudistus menee läpi nyt suunnitelulla tavalla. On tärkeää että voimme tarjota meidän lapsille ja nuorille korkealaatuisen koulutuksen niin että ne saavat mahdollisimman hyvän alun elämälle ja että niillä olisi kaikki mahdollisuudet edessä kun ne päättävät peruskoulun. Koulu pitää myös olla turvallinen paika meidän lapsille ja nuorille missä niillä on yhtäläiset mahdollisuudet oppia olemaan hyviä kansalaisia meidän yhteisessä yhteiskunnassa. Meidän pitää pystyä myös tarjoamaan hyvä varhaiskasvatus niin että meidän pienimmillä on turvallinen paikka aloittaa oppimisen ja myös että vanhemmat voivat hyvin mielin palata työelämään. Tämä on myös olennaista että perheet ottavat askeleen perustaakseen perhettä.


Mielipiteitä muualla

Voit lukea lisää mielipideistäni täältä

Minun vastaukseni Ylen vaalikoneessa

Valduellen i Östnyland (ruotsiksi, vain tilaajille)
Sain osallistua Östnyland-lehden vaalitaisteluun.

Yles kuntarundi
Osallistuin Ylen kuntarundiin missä väitettiin kahden muun ehdokkaan kanssa eri paikallisista aiheista.

Helsingin sanomien vaalikone

Sipoon sanomien vaalikone