Turvallisuus

EU:n toinen ajankohtainen haaste on myös turvallisuus. Tässä on kyse siitä miten EU pystyy hoitamaan uusia turvallisuusuhkia jotka tulevat ulkoa. Meillä on Venäjä naapurina, joka vastoin kansainvälisiä sääntöjä valtaa toisen maan alueita. Meillä on kaksi maailman supervaltoja jotka kiistelevät tulleista, USA ja Kiina. Nämä tekijät tekevät maailman tilanteesta epävarmemman ja silloin tarvitaan vahva EU.

Näemme myös että terrorismi ja radikalismi lisääntyy maailmassa ja nämä tarvitsevat varman vastakohdan. EU tulisi olla tämä vastakohta. Meidän pitää kuitenkin varmistaa yhteiskuntamme vahvoilla EU:n ulkoisilla rajoilla. Me tarvitsemme raja-yhteistyön jossa kaikki jäsenvaltion osallistuu jota voimme turvata EU:n ulkorajat.

Meidän tulee myös kehittää EU:n yhteistä puolustusta. Minusta ratkaisu on se että jäsenmailla on vahva oma puolustus joka yhdessä tekee meidät vahvemmaksi. Olen aina ollut avoin kannassani että en usko että EU:lle tulee yhteinen puolustus vaan että EU:n yhteinen puolustus hoidetaan NATO:n kautta. Enemmistö EU-maista on jo jäseniä NATO:ssa ja siksi en usko että ne haluaisivat kehittää rinnakkaisen järjestelmän.

Kaikilla eurooppalaisilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi.